Categoria: Arqueologia

Situat en el monestir de Sant Pere de Galligants, joia del romànic català, en el museu d’arqueologia podreu conèixer la història més antiga de l’home en les comarques gironines, des de la prehistòria fins a l’època medieval.

Aquest museu té el seu origen en el Museu Provincial d’Antiguitats i Belles Arts, fundat el 1846 i és, per tant, un dels més antics de Catalunya i el més antic de Girona. L’any 1857 el museu es va instal·lar al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants, que havia estat abandonat com a tal, el 1836, per la comunitat de monjos benedictins en aplicació de les lleis desamortitzadores. Posteriorment, al 1870, l’exposició es va traslladar al sobreclaustre, ubicació actual dels materials arqueològics.

Les seves col•leccions, que expliquen la història des de la prehistòria fins a la tardoantiguitat, abasten territorialment les comarques de Girona, amb fons procedents de 170 municipis.

L’any 1992 va ser traspassat a la Generalitat de Catalunya, en compliment de la Llei de museus catalana i va passar a formar part com a seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Actualment es pot visitar l’exposició permanent i l’edifici, del qual en resten del conjunt original, l’església i el claustre.

Horaris i preus

Horaris

De l'1 de juny al 30 de setembre

De dimarts a dissabte: de 10.30 a 13,30 h i de 16 a 19 h

Diumenges i festius: de 10 a 14 h

De l'1 d'octubre al 31 de maig

De dimarts a dissabte: de 10 a 14 h i de 16 a 18 h

Diumenges i festius: de 10 a 14 h

Dies de tancament: tots els dilluns, el 24, 25 i 26 de desembre, el 31 de desembre per la tarda i l'1 i 6 de gener.

Tarifes

Entrada normal: 4,5 €

Entrada reduïda: 3,5 €

Les persones de 65 anys o més, persones menors de 25 anys, pensionistes, famílies (2 adults i un nen o més), persones amb certificat de discapacitat

Entrada reduïda especial: 2 €

Grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia en monuments i jaciments entre l’1 de maig i el 31 d’agost i persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental.

Entrada gratuïta: 0 €

Les persones menors de 8 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades, persones professores d’ensenyament reglat, degudament acreditades, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i l'últim dimarts de cada mes entre els mesos d’octubre a juny.

Jornades de portes obertes: el 23 d’abril, el 18 de maig, l’11 de setembre i Fires de Sant Narcís.

Carrer:
  • C. de Santa Llúcia, 8 - Monestir de Sant Pere de Galligants
Nucli de població:
  • 17007 Girona
Municipi:
  • Girona
Comarca:
  • El Gironès
Telèfons:
  • 972 204 637
email:
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web:


LOCALITZACIÓ Latitud: 41º 59' 20.04" Longitud: 2º 49' 35.94"
En cas que la situació en el mapa no fos correcte, comuniqueu-nos la situació correcte i procedirem a canviar-ho.

Llegir 656 vegades
Valorar aquest article
(0 vots)

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Nucli població

Municipi

Comarca

Nom

Descripció

Publicitat

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Política de Cookies