Categoria: Castells i fortaleses

Fou un castell residencial, ara utilitzat com a masia. Té sencera la torre mestra, un pati central i sectors emmerletats.

És un edifici amb planta en forma de U, desenvolupat en planta baixa, pis i golfes. Les parets portants són de maçoneria, amb carreus a les cantonades i emmarcant les obertures. La part superior de la façana principal és rematada per merlets, l'accés al pati interior es realitza per aquesta façana a través d'una porta dovellada i al nivell del primer pis hi ha una finestra biforada amb arquets trilobats. La resta d'obertures dels paraments exteriors són emmarcades amb carreus. El pati interior és de planta rectangular, amb dues escalinates laterals de pedra per accedir a una terrassa situada al primer pis que és suportada per arcs carpanells molt rebaixats, construïts amb pedra. Les finestres del segon pis són gòtiques amb motllures. Un dels braços de la U és més llarg i s'estructura en forma de torre, la planta baixa és oberta per permetre l'accés al recinte, al primer pis té una finestra en angle.

La seva capella és de planta rectangular amb absis poligonal. Es desenvolupa en dos nivells i la coberta és de teula àrab a dues vessants. Les parets portants són de carreus a la planta baixa i en l'absis s'hi adossa una escala exterior per accedir al pis superior. Sobre la coberta s'aixeca una campanar de cadireta. L'accés a l'interior es realitza per una porta originàriament adovellada i que actualment presenta una llinda de pedra. Aquesta porta d'accés està situada en la façana de migdia. L'interior s'estructura a partir d'una nau coberta amb volta de canó.

Nucli de població:
  • 17150 Sant Gregori
Municipi:
  • Sant Gregori
Comarca:
  • El Gironès
Web:


LOCALITZACIÓ Latitud: 41º 59' 26.42" Longitud: 2º 45' 23.87"
En cas que la situació en el mapa no fos correcte, comuniqueu-nos la situació correcte i procedirem a canviar-ho.

Llegir 579 vegades
Valorar aquest article
(0 vots)

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Nucli població

Municipi

Comarca

Nom

Descripció

Publicitat

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Política de Cookies